Praktijkinformatie

 • De GB-GGZ psycholoog  (voorheen eerstelijnspsycholoog) is een deskundige die samen met u uw probleem concreet en praktisch aanpakt. Hij luistert naar u en denkt hardop met u mee. Door een invoelende, probleemgerichte aanpak is een beperkt aantal gesprekken vaak voldoende om u weer op weg te helpen. De term GB-GGZ verwijst naar de generalistische wijze waarop basis psychologische zorg wordt geboden. Voorheen heette dit de 'eerste lijn' van psychologische hulpverlening. De term verwees naar de eerst beschikbare lijn van professionele hulpverlening. stier.jpg Hiertoe behoort ook de huisarts, die vaak de verwijzer is, en bijvoorbeeld maatschappelijk werk. In de S-GGZ, voorheen "de tweede lijn van psychologische hulpverlening", wordt intensievere specialistische psychologische hulp geboden. Hierbij kunt u denken aan de grotere GGZ-instellingen zoals PsyQ, BAVO en psychiatrische ziekenhuizen.

 • Bij ons kunt u relatief snel terecht voor hulp. De wachttijd tot een eerste gesprek is kort, al is het wel zo dat door drukte enige wachttijd soms onvermijdelijk is.

  Als u hulp nodig hebt van een psycholoog moet u ervan uit kunnen gaan dat u goed geholpen wordt. Wij doen ons best deze verwachting waar te maken. Wij zijn beide gekwalificeerd GZ-psycholoog, opgenomen in het BIG register. Wij zijn zowel lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) als van de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP). Hierbij verplichten wij ons tot nascholing en opleiding. Wij hebben in 2015 met succes deelgenomen aan het visitatietraject van het NIP. Uiteraard houden wij ons aan de beroepscode zoals die voor onze beroepsgroep geldt (Wet BIG). 

  Daarnaast maken wij deel uit van een zogenaamde intervisiegroep, waarmee we regelmatig bijeenkomsten hebben met een aantal collega’s. Hierin wordt kritisch naar ons eigen functioneren gekeken.

 • bart-zw.jpgDrs. B.L. van der Windt

  Bart is geboren in 1966 in Vlaardingen. Na zijn studie in Leiden heeft hij korte tijd bij Defensie gewerkt, waarna hij een eigen praktijk startte in Leiden als eerstelijnspsycholoog. Daarnaast gaf hij trainingen. In 1994 sloot hij zich aan bij een eerstelijnspsychologenpraktijk in Capelle aan den IJssel, om na enkele jaren zelfstandig verder te gaan. Hij is getrouwd, heeft twee kinderen, en besteedt een deel van de vrije tijd aan tennis. Bart heeft zich o.a. verdiept in Mindfulness.

  roland.jpgDrs. G.J.R. Janson

  Roland is geboren in 1968 in Schiedam. Na zijn studie in Leiden heeft hij in een onderzoekssetting in Rotterdam gewerkt. Hij startte in 1997 als eerstelijnspsycholoog in een groepspraktijk in Purmerend. In 2000 vestigde hij zich als zelfstandige in Capelle a/d IJssel. Hij is getrouwd en heeft twee dochters. Roland maakt o.a. gebruik van EMDR.